"حکايتهای کنتربری" شاهکار جفری چاسر و گل سرسبد هر گنجينهی ادبيات انگليسی است. چاسر که معاصر حافظ و عبيد زاکانی بوده، وارث فرهنگ انگلوساکسون، ادبيات کلاسيک لاتين، ادبيات قرون وسطای فرانسه و ايتاليای در آستانهی رنسانس است. اما آنچه خود در ادبيات انگليسی به ميراث گذاشته بهقدری غنی است که تا دو قرن پس از او که رنسانس انگليسی روی داد شاعری به بزرگی او پديد نيامد. او از آويد، ويرژيل، سنکا و بوئهثيوس شعرا و نويسندگان کلاسيک رومی تأثير پذيرفته و با شعرای بزرگ ايتاليايی چون پترارک، دانته و بوکاچيو معاصر بوده و از آنها نيز بهرهی فراوان برده است.
حکايتهای کنتربری برجستهترين اثر چاسر و تقريباً نيمی از آثار خلاق او را در برمیگيرد. اين اثر در دوران پختگی ادبی او آفريده شد و ديباچهی آن مهمترين بخش آن است و در آن تصويری جاندار، طنزآميز و طبيعی از فرهنگ قرون وسطایی انگليسی ترسيم شده است. حکايتهای کنتربری مجموعهی بيست و چهار داستان منظوم است که بهصورت ده مجلد تنظيم و تا هفتاد و پنج سال پس از مرگ شاعر (سال ۱۴۰۰ ميلادی) که صنعت چاپ وارد انگلستان شد بهصورت نسخ خطی منتشر شده بود.
امروزه بيش از هشتاد نسخهی خطی از حکايات در موزههای انگليس موجود است که نشاندهندهی محبوبيت چاسر در زمان خود و پس از مرگ اوست.
برای ارسال نظر ثبت نام کنید یا اگر عضو هستید وارد شوید :
- ورود
- عضویت
نظر شما بعد از تایید مدیریت وبسایت منتشر خواهد شد.
با تشکر